Stelute delicioase
PrinteazaStelute delicioase din: faina, unt, zahar, lamaie, sare, scortisoara, ou.
Pentru blat:
- 260 g făină
- 170 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1/2 lămâie
- sare
Pentru glazura:
- 1 albuş
- 150-200 g zahăr
- 15 ml zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Freacă untul cu zahărul, adaugă scorţişoara, coaja şi sucul de lămâie. Spre final, adaugă făina în ploaie, praful de sare şi gălbenuşurile.
Frământă un aluat omogen, înveleşte-l într-o folie şi dă-l la frigider pentru 8-12 ore (pentru un aluat mai fraged, lasă-l la rece de seara până dimineaţa).
Intinde o foaie groasă şi decupează forme. Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor 10-15 minute. Lasă-le să se răcească în tavă.
Pentru glazură, bate albuşul spumă cu o furculiţă. Adaugă zahărul în ploaie şi sucul de lămâie şi amestecă, punând vasul la bain-marie pentru 10-15 minute, până când albuşul s-a încălzit.
Decorează fiecare steluţă cu un strat generos de glazură şi lasă să se răcească.
Pofta buna!