Steluţe si mănuşi
PrinteazaSteluţe si mănuşi
Steluţe (40buc):
- 250 g făină
- 50 g amidon
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- coaja rasă de la 1 lămâie
- câte un vârf de cuţit de scorţişoară şi anason stelat
- făină pentru întins
- 200 g jeleu de gutui
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină, amidon, ou, zahăr, unt, coajă de lămâie, scorţişoară şi anason. II înveleşti în folie şi îl dai la rece 1 oră. Pe surprafaţa de lucru presărată cu făină întinzi o foaie de aluat groasă de 3-4 mm.
Decupezi din ea 40 de steluţe. Din jumătate dintre ele scoţi mijlocul sub formă de stea. Le coci şi pe unele şi pe altele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cam 10-15 minute. Incălzeşti jeleul şi-l pui pe fursecurile încă fierbinţi. Aşezi deasupra lor steluţele fără mijloc, pe care înainte ai presărat zahăr pudră.
Mănuşi (45buc.)
Ingrediente:
Aluat:
- 300 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- câte 1 linguriţă de scorţişoară şi ghimbir
- puţin cardamom şi piper
- 1 linguriţă vanilie
- 150 g unt
- 60 g zahăr
- 50 ml sirop de arţar
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 gălbenuş.
Ornare:
- 1 albuş
- puţină sare
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 150 g zahăr pudră
- colorant alimentar roşu
- zahăr-decor roşu şi alb
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat, apoi îl înveleşti în folie şi-l dai la rece 30 de minute, după care îl întinzi într-o foaie de 3 mm.
Scoţi cu o formă-mănuşă fursecuri sau le decupezi tu însăţi. Le coci într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cam 9 minute.
Pentru glazură baţi bine albuşul cu sare şi zeamă de lămâie, apoi şi cu zahărul pudră. O parte o colorezi în roşu şi ungi fursecurile, apoi presari zahăr ca decor.
Pofta buna!