Stelute de turta dulce

Printeaza

Stelute de turta dulce din: faina, bicarbonat de sodiu, ou, unt, zahar brun, miere, scortisoara, cardamon, cuisoare, anason, sare, pasta de catina, portocale si ciocolata neagra.

Ingrediente:

  • 175 g faina
  • 4 g bicarbonat de sodiu
  • un ou 60 g unt
  • 130 g zahar brun
  • miere
  • 5 g scortisoara
  • 2 g cardamon
  • 2 g cuisoare
  • 2 g anason
  • un sfert de lingurita cu sare
  • un borcan pasta de catina
  • 3 portocale
  • 300 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune la topit untul cu doua linguri de miere si 80 g zahar brun.

Intr-o bol se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sare, cuisoarele, cardamonul si anasonul.

Se adaugă scorţişoara, se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele, apoi se adaugă amestecul din oală călduţ.

Se pune oul şi se frământă totul până se obţine un aluat nelipicios. Se lasă să se răcească complet, apoi se introduce la rece pentru o oră.

Se frământă din nou dacă este prea tare, se împarte în două, se întinde o foaie subţire şi din loc în loc se pun grămăjoare din pasta de cătină.

Se acoperă cu a doua foaie, se decupează steluţe în locul unde este pasta şi se aşază pe o tavă.

Se coc la foc mediu 10-15 minute, se lasă să se răcească complet apoi se înmoaie în ciocolată topită la bain- marie.

Portocalele se trec prin restul de zahar, se coc si se servesc alaturi de stelute.

 

Stelute de turta dulce

Stelute_de_turta_dulce

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.