Stevie cu ceapa calita
PrinteazaO reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa, usturoi, boia dulce, menta si sare.
- 2 kg ştevie
- 200 g ulei
- 2 linguri pătrunjel
- 1 ceapă
- 4 căţei usturoi pisat
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 lingură mentă uscată
- sare
Mod de preparare:
Frunzele de ştevie, bine spălate şi fără codiţe, se trec prin maşina de tocat şi se pun la fiert în apă rece. După un sfert de oră, se scot şi se lasă să se scurgă de apă. Ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat se pun la călit într-o tigaie cu ulei bine încins.
Se adaugă ştevia, menta mărunţită şi sare şi se mai lasă un sfert de oră pe foc. Se completează cu un pahar cu apă şi pătrunjelul tocat mărunt. Se ia vasul dc pe foc când apa s-a evaporat complet. Se consumă după ce s-a răcit complet.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- stevie calita