Stir-fry cu creveţi şi ciuperci
PrinteazaStir-fry cu creveţi şi ciuperci din: ulei de floarea soarelui, ceapa verde, telina apio, usturoi, amestec de 5 condimente, ghimbir, ciuperci champignon, varza creata, creveti, sos de soia si taitei.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legatura de ceapa verde, feliata fin
- 2 tulpini de telina Apio
- 1 cate de usturoi, zdrobit
- 1/2 lingurita amestec de 5 condimente chinezesti
- 1 bucata de ghimbir de 2 cm, ras
- 175 g de ciuperci champugnon brune, feliate
- 250 g de varza creata, feliata subtire
- 450 g de creveti mari cruzi
- 4 linguri sos de soia
- taitei gata fierti, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare sau într-un wok. Adaugă ceapa verde şi ţelina Apio, apoi sotează-le timp de câteva minute. Presară usturoiul, amestecul de 5 condimente, ghimbirul şi mai lasă 1 minut. Adaugă ciupercile, varza şi mai sotează-le Sminute, până se înmoaie varza.
Adaugă creveţii şi sosul de soia, apoi prăjeşte totul în continuare, până când creveţii devin roz – aproximativ 5 minute. Serveşte cu tăieţei.
Stir-fry cu creveţi şi ciuperci
Pofta buna!
n-am mancat niciodata asa ceva, dar cred ca-i bun
Ce este stir fry? EU nu prea ma pricep si de asta intreb
n-am auzit de stir-fry cu creveţi şi ciuperci, nu stiu cum e
Ce bine arata tigaia asta!