Stir-fry cu fructe de mare
PrinteazaStir-fry cu fructe de mare din: taitei de orez, ulei, praz, fasole verde, germeni de fasole, usturoi, creveti mari cruzi, sos de soia, seminte de susan, ghimbir murat.
- 200g tăieţei de orez
- 1 lingură de ulei
- 1 praz, feliat
- 200g de fasole verde subţire
- 300g germeni de fasote
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 300g de creveţi mari cruzi, decorticaţi
- 1-2 linguri sos de soia
Pentru servit:
- 2 linguriţe seminţe de susan prăjite ghimbir murat
Mod de preparare:
Toarnă apă fiartă peste tăieţeii de orez intr-un bol mare termorezistent şi lasă-i 3-5 minute să se înmoaie. Intre timp, într-un wok sau o tigaie mare, încinge uleiul, adaugă praful şi căleşte-l la foc mare, până când incepe să se înmoaie.
Adaugă fasolea verde si germenii de fasole şi găteşte totul încă 3 minute. Adaugă usturoiul şi creveţii şi găteşte-i până când aceştia din urmă încep să devină roz. Toarnă sosul de soia şi mai găteşte mâncarea până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.
Transfer-o pe un platou mare, scurge tăieţeii, adaugă-i pe platou, apoi amestecă . bine.
Presară deasupra seminţele de susan şi ghimbirul murat, înainte de a servi.
Pofta buna!