Stir-fry cu fructe de mare

Printeaza

Stir-fry cu fructe de mare din: taitei de orez, ulei, praz, fasole verde, germeni de fasole, usturoi, creveti mari cruzi, sos de soia, seminte de susan, ghimbir murat.

Ingrediente:Stir-fry cu fructe de mare

  • 200g tăieţei de orez
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praz, feliat
  • 200g de fasole verde subţire
  • 300g germeni de fasote
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 300g de creveţi mari cruzi, decorticaţi
  • 1-2 linguri sos de soia

Pentru servit:

  • 2 linguriţe seminţe de susan prăjite ghimbir murat

 

Mod de preparare:

Toarnă apă fiartă peste tăieţeii de orez intr-un bol mare termorezistent şi lasă-i 3-5 minute să se înmoaie. Intre timp, într-un wok sau o tigaie mare, încinge uleiul, adaugă praful şi căleşte-l la foc mare, până când incepe să se înmoaie.

Adaugă fasolea verde si germenii de fasole şi găteşte totul încă 3 minute. Adaugă usturoiul şi creveţii şi găteşte-i până când aceştia din urmă încep să devină roz. Toarnă sosul de soia şi mai găteşte mâncarea până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.

Transfer-o pe un platou mare, scurge tăieţeii, adaugă-i pe platou, apoi amestecă . bine.

Presară deasupra seminţele de susan şi ghimbirul murat, înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.