Stir-fry de broccoli, legume verzi si carne de vita
PrinteazaStir-fry de broccoli, legume verzi si carne de vita din: ulei e masline, carne de vita, bacon, dovlecei, broccoli, fasole verde, usturoi, supa de pui, otet balsamic, zahar, boabe de mustar, frunze de busuioc.
Ingrediente:
- ulei de măsline
- 400 g carne de vită (file sau muşchi)
- 2 felii de bacon fără piele
- 200 g dovlecei feliaţi
- 250 g bucheţele de broccoli
- 200 g fasole verde păstăi, tăiate pe diagonală
- 2 căţei de usturoi mari, pisaţi
- 125 ml supă de pui
- 30 ml oţet balsamic
- 5 g zahăr
- 30 g muştar cu boabe
- 1 mână de frunze de busuioc, rupte
Mod de preparare:
Pune pe foc o tigaie. Presară ulei de măsline pe carnea de vită şi frige-o în tigaie, la foc mare, pentru scurt timp.
Micşorează focul şi găteşte carnea până se pătrunde bine.
Prăjeşte baconul într-o tigaie pentru prăjit mare până când devine crocant şi auriu şi lasă-l să se scurgă de ulei pe o hârtie absorbantă, în aceeaşi tigaie prăjeşte, amestecând continuu, dovleceii, broccoli şi fasolea verde pentru câteva minute.
Adaugă supa de pui, oţetul balsamic şi zahărul şi lasă pe foc timp de 3 minute.
Scoate legumele din tigaie şi presară peste ele împarte legumele în 4 farfurii.
Pune deasupra fripturii muştarul cu boabe şi apoi taie-o în felii. Imparte feliile de friptură pe farfurii şi aşază deasupra baconul. Serveşte imediat.
Stir-fry de broccoli, legume verzi si carne de vita
Pofta buna!