Stir fry de vita cu ardei iute
PrinteazaStir fry de vita cu ardei iute din: broccoli, ulei de arahide, stroganoff de vita, amidon, ardei, ghimbir, usturoi, ardei iute, ceapa verde, portocale, miere, otet de orez, sos de soia.
- 200 g broccoli
- 4 linguri ulei de arahide
- 400 g stroganoff de vita
- 2 lingurite de amidon
- 1 ardei rosii, curatati de seminte si feliati
- 1 bucata de ghimbir, de marimea degetului mare, curatata de coaja si taiata bastonase
- 4 catei de usturoi, tocati fin
- 1 ardie iute rosu, feliat subtire
- 4 cepe verzi, taiate in jumatati si feliate pe lungime
- 2 portocale, 1 stoarsa si 1 rupta in felii
- 1 1/2 lingurita de miere
- 1 lingrua de otet de orez
- 1 lingura sos de soia
Mod de preparare:
Fierbe broccoliul 3-4 minute. Scurge-l şi trece-l printr-un jet de apă rece. Incinge 2 linguriţe de ulei într-un wok sau într-o tigaie mare nonaderentă şi tăvăleşte fâşiile de carne prin amidon.
Când uleiul s-a încins, prăjeşte carnea 1-2 minute, cât să-şi schimbe culoarea, apoi pune-o deoparte.
Incinge restul de ulei într-o tigaie, apoi pune în el ardeii şi prăjeşte-i 2 minute. Adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute roşu şi 3 cepe verzi şi găteşte-le 1 minut, având grijă ca usturoiul să nu se ardă.
Adaugă zeama de portocale, mierea, oţetul din orez şi sosul de soia şi lasă totul să dea în clocot înainte de a încorpora broccoliul, vita şi feliile de portocale.
Lasă ingredientele să se încălzească, apoi presară deasupra ceapa verde rămasă.
Pofta buna!