Stir Fry thailandez cu piept de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de stir fry thailandez cu piept de curcan din: taitei de orez, untdelemn de floarea soarelui, piept de curcan, fasole verde, ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, pudra de ardei iute, sos de peste, menta si coriandru.
- 300g tăieţei de orez
- 1 linguriţă cu untdelemn de floarea- soarelui
- 400 g piept de curcan, tăiat în fâşii fine şi curăţat de grăsime
- 340 g de fasole verde, curăţată şi tăiată jumătăţi
- 1 ceapă roşie, tăiată felii
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii
- zeama de la 1 lămâie, plus câteva felii, pentru servit
- 1 linguriţă pudră de ardei iute
- 1 ardei iute roşu, tocat fin
- 1 lingură sos de peşte
- 1 mână de mentă, tocată grosier
- 1 mână de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge untdelemnul într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte curcanul la foc iute 2 minute.
Se adaugă fasolea, ceapa şi usturoiul şi se mai căleşte 5 minute.
Se adaugă zeama de lămâie, pudra de ardei iute, ardei iute proaspăt şi sosul de peşte şi se amestecă, apoi se căleşte încă 3 minute.
Se adaugă tăieţeii şi verdeaţa, apoi se amestecă totul înainte de a servi.
Stir Fry thailandez cu piept de curcan
Pofta buna!