Stir Fry thailandez cu piept de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de stir fry thailandez cu piept de curcan din: taitei de orez, untdelemn de floarea soarelui, piept de curcan, fasole verde, ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, pudra de ardei iute, sos de peste, menta si coriandru.

Ingrediente:Stir Fry thailandez cu piept de curcan

  • 300g tăieţei de orez
  • 1 linguriţă cu untdelemn de floarea- soarelui
  • 400 g piept de curcan, tăiat în fâşii fine şi curăţat de grăsime
  • 340 g de fasole verde, curăţată şi tăiată jumătăţi
  • 1 ceapă roşie, tăiată felii
  • 2  căţei de usturoi, tăiaţi felii
  • zeama de la 1 lămâie, plus câteva felii, pentru servit
  • 1 linguriţă pudră de ardei iute
  • 1 ardei iute roşu, tocat fin
  • 1 lingură sos de peşte
  • 1 mână de mentă, tocată grosier
  • 1 mână de coriandru, tocat grosier

Mod de preparare:

Se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge untdelemnul într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte curcanul la foc iute 2 minute.

Se adaugă fasolea, ceapa şi usturoiul şi se mai căleşte 5 minute.

Se adaugă zeama de lămâie, pudra de ardei iute, ardei iute proaspăt şi sosul de peşte şi se amestecă, apoi se căleşte încă 3 minute.

Se adaugă tăieţeii şi verdeaţa, apoi se amestecă totul înainte de a servi.

Stir Fry thailandez cu piept de curcan

Stir Fry thailandez cu piept de curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.