Stir fry de vita cu broccoli si ardei iute

Printeaza

Stir fry de vita cu broccoli si ardei iute din: broccoli, ulei de arahide, stroganoff de vita, amidon, ardei, ghimbir, usturoi, ardei iute, ceapa verde, portocale, miere, otet de orez, sos de soia, taitei.

Ingrediente:

  • 200 g broccoli
  • 4 linguri ulei de arahide
  • 400 g stroganoff de vita (fasii subtiri), curatat de grasime
  • 2 lingurite de amidon
  • 1 ardei rosii, curatati de seminte si feliati
  • 1 bucata de ghimbir, de marimea degetului mare, curatata de coaja si taiata bastonase
  • 4 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardie iute rosu, feliat subtire
  • 4 cepe verzi, taiate in jumatati si feliate pe lungime
  • 2 portocale, 1 stoarsa si 1 rupta in felii
  • 1 1/2 lingurita de miere
  • 1 lingrua de otet de orez
  • 1 lingura sos de soia
  • orez sau taitei fierti, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbe broccoliul 3-4 minute, până când devine fraged. Scurge-l şi trece-l printr-un jet de apă rece.

Incinge 2 linguriţe de ulei într-un wok sau într-o tigaie mare nonaderentă şi tăvăleşte fâşiile de carne prin amidon.

Când uleiul s-a încins, prăjeşte carnea 1-2 minute, cât să-şi schimbe culoarea, apoi pune-o deoparte.

Incinge restul de ulei într-o tigaie, apoi pune în el ardeii şi prăjeşte-i 2 minute.

Adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute roşu şi 3 cepe verzi şi găteşte-le 1 minut, având grijă ca usturoiul să nu se ardă.

Adaugă zeama de portocale, mierea, oţetul din orez şi sosul de soia şi lasă totul să dea în clocot înainte de a încorpora broccoliul, vita şi feliile de portocale.

Lasă ingredientele să se încălzească, apoi presară deasupra ceapa verde rămasă.

Serveşte mâncarea cu orez sau tăieţei.

 

Stir fry de vita cu broccoli si ardei iute

Stir_fry_de_vita_cu_broccoli_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.