Stiuca la cuptor in manta de spanac

Printeaza

Stiuca la cuptor in manta de spanac din: tarhon, suc de lamaie, ulei de masline, stiuca, unt, ceapa, usturoi, spanac, nucsoara, smantana, vermut alb, branza albastra.

 

Ingrediente:Stiuca_la_cuptor_in_manta_de_spanac

  • 1 lingura tarhon tocat
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4 portii de stiuca (200 g fiecare)
  • 3 linguri unt
  • 1 ceapa taiata felii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 kg spanac proaspat
  • un praf de nucssoara
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri vermut alb
  • 100 g branza albastra

 

Mod de preparare:

Se prepara o marinata din sare, piper, suc de lamaie, tarhon si ulei; se ung bucatile de peste cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de cca 30 min. Se curata, se spala si se opareste spanacul; se toaca.

Se curata si se toaca usturoiul. Se topeste untul si se calesc inauntru ceapa si usturoiul; se adauga spanacul curatat si se lasa sa se caleasca impreuna cateva minute.

Se adauga sare, piper si nucsoara. Se toarna smantana amestecata cu vermut; se amesteca.

Se repartizeaza spanacul in forma si se asaza pestele deasupra; se coace timp de cca 35 min. in cuptorul incins la 180 °C.

Se stropeste cu marina-ta. Apoi se asaza bucah de branza si se da la cuptor; se orneaza cu rondele de ardei iute.

Stiuca la cuptor in manta de spanac

Stiuca_la_cuptor_in_manta_de_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.