Stiuca cu migdale si stafide

Printeaza

Stiuca cu migdale si stafide din: stiuca, bere neagra, morcov, radacina de telina, patrunjel, unt, stafide, migdale, prune uscate, gem de macese, piper alb, turta dulce.

Ingrediente:Stiuca_cu_migdale_si_stafide

  • 800 g stiuca felii
  • 500 ml bere neagra
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 patrunjel
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura migdale tocate
  • 2 linguri prune uscate tocate marunt
  • 2 linguri nuci tocate
  • 2 linguri gem de macese
  • piper alb
  • 50 g turta dulce

 

Mod de preparare:

Speli peştele, îl sărezi, torni berea şi dai 24 de ore la frigider. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina le tai fâşii.

Topeşti untul, pui migdalele, nucile, stafidele, prune­le, gemul şi legumele.

Laşi la foc până se rumenesc, apoi torni peste ele 1 l de apă, presari piper şi fierbi puţin.

Pui peştele peste legume, apoi adaugi turta dulce zdrobită cu sucitorul.

Fierbi 20 de minute. Scoţi peştele, iar restul mai laşi să fiarbă. Laşi sosul la fiert, până se îngroaşă.

Cu sosul obţinut serveşti feliile de ştiucă.

Stiuca cu migdale si stafide

Stiuca_cu_migdale_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.