Stiuca cu migdale si stafide
PrinteazaStiuca cu migdale si stafide din: stiuca, bere neagra, morcov, radacina de telina, patrunjel, unt, stafide, migdale, prune uscate, gem de macese, piper alb, turta dulce.
- 800 g stiuca felii
- 500 ml bere neagra
- 1 morcov
- 1/2 radacina de telina
- 1 patrunjel
- 2 linguri unt
- 1 lingura stafide
- 1 lingura migdale tocate
- 2 linguri prune uscate tocate marunt
- 2 linguri nuci tocate
- 2 linguri gem de macese
- piper alb
- 50 g turta dulce
Mod de preparare:
Speli peştele, îl sărezi, torni berea şi dai 24 de ore la frigider. Morcovul, pătrunjelul şi ţelina le tai fâşii.
Topeşti untul, pui migdalele, nucile, stafidele, prunele, gemul şi legumele.
Laşi la foc până se rumenesc, apoi torni peste ele 1 l de apă, presari piper şi fierbi puţin.
Pui peştele peste legume, apoi adaugi turta dulce zdrobită cu sucitorul.
Fierbi 20 de minute. Scoţi peştele, iar restul mai laşi să fiarbă. Laşi sosul la fiert, până se îngroaşă.
Cu sosul obţinut serveşti feliile de ştiucă.
Stiuca cu migdale si stafide
Pofta buna!