Ştiucă picantă
PrinteazaŞtiucă picantă
- l kg ştiucă
- 4 linguri ulei
- 10 ciuperci albe de cultură
- 3 cepe
- 2 foi de dafin
- cateva boabe de ienibahar
- 1 pahar vin alb
- 1 linguriţă miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune uleiul într-o tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă se adaugă ciupercile tăiate în felii, condimentele împrăştiate uniform şi ştiuca întreagă, curăţată de solzi şi intestine.
Peste peşte se toarnă vinul în care s-a dizolvat mierea. Peştele trebuie să fie acoperit pe jumătate de lichid.
Dacă e cazul, vinul se poate completa cu apă. Se acoperă tava cu o folie şi se pune la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.
Apoi se scoate folia şi se mai lasă peştele la cuptor, la foc slab, până când se rumeneşte uniform. Când este gata, se scoate peştele pe un platou, cu grijă, ca să nu se rupă şi deasupra se toarnă sosul obţinut prin strecurarea legumelor din tavă.
Pofta buna!