Stiuca rasol, cu sos de usturoi

Printeaza

Stiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie.

Ingrediente:Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoi

  • 600 g stiuca proaspata
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • verdeata
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe

pentru sos:

  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Cureţi ştiuca, o speli bine, îi îndepărtezi capul şi coada şi o tai în 4 bucăţi. Cureţi şi speli legumele, într-o oală cu 1 1/2 litru de apă sărată, pui la fiert legumele întregi, verdeaţa prinsă în bucheţel, boabele de piper, foaia de dafin şi ştiuca porţionată în 4 bucăţi. Le laşi să fiarbă circa 20 de minute, întrucât peştele fierbe repede şi, fierbându-l mai mult, s-ar fărâmiţa.

Intre timp prepari sosul cu ajutorul mixerului. Mixezi galbenusurile impreuna cu un praf de sare si mustarul. In timp ce mixezi, incorporezi uleiul picatura cu picatura. Torni zeama de lamaie si adaugi usturoiul, in prealabil curatat si zdrboit, precum si sare si piper dupa gust.

Subtiezi sosul cu cateva linguri de supa in care a fiert stiuca. Facultativ, poti adauga in sos, inca de la inceput, un cartof fiert, racit si maruntit cu furculita. Serveste peste impreuna cu legumele si sosul de usturoi.

Stiuca rasol, cu sos de usturoi

Stiuca_rasol_cu_sos_de_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.