Stiuca rasol, cu sos de usturoi
PrinteazaStiuca rasol, cu sos de usturoi din: stiuca, morcov, cartof, ceapa, ardei gras, verdeata, foaie de dafin, sare, piper, galbenus, mustar, ulei, usturoi, zeama de lamaie.
- 600 g stiuca proaspata
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- verdeata
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
pentru sos:
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- 1 lingurita mustar
- 100 ml ulei
- 2-3 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Cureţi ştiuca, o speli bine, îi îndepărtezi capul şi coada şi o tai în 4 bucăţi. Cureţi şi speli legumele, într-o oală cu 1 1/2 litru de apă sărată, pui la fiert legumele întregi, verdeaţa prinsă în bucheţel, boabele de piper, foaia de dafin şi ştiuca porţionată în 4 bucăţi. Le laşi să fiarbă circa 20 de minute, întrucât peştele fierbe repede şi, fierbându-l mai mult, s-ar fărâmiţa.
Intre timp prepari sosul cu ajutorul mixerului. Mixezi galbenusurile impreuna cu un praf de sare si mustarul. In timp ce mixezi, incorporezi uleiul picatura cu picatura. Torni zeama de lamaie si adaugi usturoiul, in prealabil curatat si zdrboit, precum si sare si piper dupa gust.
Subtiezi sosul cu cateva linguri de supa in care a fiert stiuca. Facultativ, poti adauga in sos, inca de la inceput, un cartof fiert, racit si maruntit cu furculita. Serveste peste impreuna cu legumele si sosul de usturoi.
Stiuca rasol, cu sos de usturoi
Pofta buna!