Stiuca umpluta cu nuca din: stiuca, ceapa, paine, lapte, ou, ulei, unt, nuca, sare, piper. Ingrediente: 1 ştiucă 1 ceapă 1 felie de pâine 1/2 pahar cu lapte 1/2 ceaşcă de ulei 1 gălbenuş 1/2 pachet cu unt 100 g miez de nucă pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţă ştiuca, tai-o uşor pe […]
Ştiucă in sos de stafide
PrinteazaŞtiucă in sos de stafide din: stiuca, dovlecei, ceapa verde, stafide, ardei gras, ulei, lamaie, foaie de dafin, pasta de tomate, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 ştiucă (circa 2 kg)
- 6 dovlecei
- 1 leg. ceapă verde
- 100g stafide
- 1 ardei gras
- 100ml ulei
- 1lămâie
- 1foaie de dafin
- 1 lingură pastă de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm grosime.
Se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei câte 6-7 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie şi se păstrează acoperite, la cald.
Se toacă mărunt ceapa. Ardeiul gras şi 2 dovlecei se taie în Cubuleţe. Se călesc toate acestea în grăsimea rămasă de la prăjirea peştelui, la foc potrivit spre mare, circa 5 minute.
Se pun apoi în tigaie dovleceii rămaşi, tăiaţi în rondele de circa 5mm grosime şi stafidele.
După 3-4 minute, se adaugă pasta de tomate diluată cu zeama de lămâie, 200ml apă, foaia de dafin şi se potriveşte de sare şi piper.
Se pun în tigaie şi bucăţile de ştiucă prăjite, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic ci rca-30 de minute.
Se servesc bucăţile de peşte când acestea sunt bine făcute, cu rondele de dovlecei şi cu sosul din tigaie.
Ştiucă in sos de stafide
Stiuca umpluta cu nuca
Pofta buna!