Stiuca cu sos din: stiuca, rosie, morcov, patrunjel, sare, unt, lamaie. Stiuca poate fi preparata în multe moduri, inclusiv prăjit, copt sau fiert. Este, de asemenea, o sursă importantă de proteine și omega-3.
Ingrediente:
250 g ştiucă fără oase
1 roşie
1 morcov
1 pătrunjel
sare
1 linguriţă cu unt
1/4 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l, fierbeţi-120 min în apă caldă. Lucraţi la foc mic. Săraţi, trageţi vasul de pe foc.
Curăţaţi legumele, puneţi-le la fiert în apă caldă cu sare şi lăsaţi-le până se pot consuma.
Scoateţi-le din supă, răciţi-le, treceţi-le prin sită.
Serviţi peştele stropit cu zeamă de lămâie şi acoperit cu sosul de legume.
Stiuca marinareasca din: stiuca, zarzavat, vin rosu, unt de casa, faina, sare, arpagic, ciuperci, crutoane. Ingrediente: 1-2 ştiuci proaspete zarzavat asortat, în funcţie de sezon (morcov, ţelină, păstârnac, ceapă, ardei gras, rădăcină de pătrunjel etc.) 1 /2 l vin roşu cât mai dur/acrişor 1 lingură unt de casă 1-2 linguri făină sare Pentru garnitură: arpagic […]
Sufleu de peste alb din: oua, peste alb, lapte, faina, unt, ulei sau margarina. Ingrediente: 4 ouă 500 g peşte alb (cod, şalău, ştiucă) – proaspăt sau batog 1 cană lapte 3- 4 linguri făină 3 linguri unt ulei sau margarină Mod de preparare: Peştele (când nu este vorba de batog sau peşte semipreparat) […]
Salata de icre de stiuca din: icre de stiuca, ulei, lamaie, paine, ceapa. Ingrediente: 3 linguri de icre de ştiucă 3 linguri ulei 1 lămâie (zeama) miezul de la 1-2 felii de pâine – franzelă opţional: o ceapă Mod de preparare: Icrele de ştiucă se pregătesc ca salata de icre de crap. Singura deosebire a […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.