Stiuca in stil in englez
PrinteazaStiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere.
Ingrediente:
- 450 g file de stiuca
- 20 g unt
- 2 linguri faina de grau
- 3-4 linguri pesmete
- frunzulite de marar si patrunjel
- piper negru macinat
- sare
pentru sos:
- 3 galbenusuri
- 200 g unt
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 40 g capere
- 1/2 lingurite sare
Mod de preparare:
Fileul de stiuca se taie felioare portionate, se pune sare, piper; felioarele se dau prin faina, prin unt topit, prin pesmet, se pun pe o tava unsa cu unt si se coc in cuptor 15-20 de minute.
Pentru sos, se bat galbenusurile in doua linguri de apa, se adauga 2/3 din cantitatea de unt, taiat cuburi, si se fierbe in aburi, amestecand mereu, pana se obtine o masa omogena. Untul ramas se topeste, se lasa sa se raceasca un pic si se amesteca cu sosul.
Sosul se fierbe pana devine dens, apoi se pune sare si se drege cu suc de lamaie. In sosul gata se adauga caperele taiate marunt. Inainte de servire se pune fileul prajit pe un platou si se orneaza cu verdeata.
O parte din sos se toarna peste peste, celalalt se serveste separat. Drept garnitura se serveste orez fiert sau cartofi prajiti.
Stiuca in stil in englez
Pofta buna!