Ştiucă umplută ca la Maliuc
PrinteazaŞtiucă umplută ca la Maliuc
- 1 ştiucă (circa 2kg)
- 3 ouă
- 1 leg. pătrunjel
- 1 leg. mărar
- 4-5 căţei usturoi
- 50 ml ulei
- 50 ml apă minerală
- 2-3 roşii
- l lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie ştiuca la ceafa şi pe laterale şi se jupoaie pielea, cu grijă la aripioare, până la coadă.
Se curăţă carnea de oase şi se trece prin maşina de tocat împreună cu pătrunjelul, mărarul, usturoiul, apoi se adaugă ouăle, uleiul, apa minerală şi se potriveşte de sare şi piper.
Cu compoziţia obţinută se umple ştiuca, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă.
Se coace în cuptor circa 40-45 de minute. Se serveşte ştiuca umplută caldă, tăiată în felii de circa 2 cm grosime.
Pofta buna!