Stiuca umpluta cu ficatei
PrinteazaStiuca umpluta cu ficatei din: stiuca, nuci, paine, oua, ficatei, sare, piper, ceapa, morcovi.
- 1,5 kg ştiuca, curăţată de solzi şi intestine
- 100 g nuci pisate
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2 felii de pâine înmuiate în lapte
- 1 roşie
- 2 ouă
- 300 g ficăţei de pasăre
- sare
- piper negru
- ulei
- morcovi
- ceapă
- 1 cartof
Mod de preparare:
Taie capetele, apoi bagă uşor degetele pe sub piele. Trage uşor pielea, cu atenţie în dreptul aripilor, unde trebuie să tai. Când ajungi la coadă, tai şi întorci pielea.
Fierbe ficăţeii, lasă-i să se răcorească, apoi amestecă-i în blender cu pâinea, ouălele şi pătrunjelul. Adaugă nucile pisate şi roşia tocată mărunt.
Potriveşte de sare şi piper, eventual boia iute. Umple ştiuca astfel încât să revină la forma iniţială. Pune capac dintr-o felie de cartof fixată cu scobitori.
Pune în tavă apă, ulei (în cantităţi egale), morcovi rondele şi ceapă peştişori. Fixează capul tot cu scobitori.
Dă la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!