Stiuca umpluta cu nuca
PrinteazaStiuca umpluta cu nuca din: stiuca, ceapa, paine, lapte, ou, ulei, unt, nuca, sare, piper.
- 1 ştiucă
- 1 ceapă
- 1 felie de pâine
- 1/2 pahar cu lapte
- 1/2 ceaşcă de ulei
- 1 gălbenuş
- 1/2 pachet cu unt
- 100 g miez de nucă
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ştiuca, tai-o uşor pe burtă şi cu multă atenţie trage cu degetele pielea de pe carne, mergând uşor cu mâna pe sub piele. Punctele de rezistenţă sunt în spatele aripioarelor. Acolo, taie cu un cuţit puţin din carne.
La capătul cozii, taie şira peştelui pe ambele părţi: practic, rămâi într-o mână cu pielea şi capul, iar în cealaltă, cu carnea. Spală bine cu apă rece pielea peştelui şi săreaz-o pe ambele părţi. Trage apoi toată carnea de pe oase ajutându-te de o furculiţă şi un cuţit.
Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa, nuca şi pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă. Adaugă uleiul, gălbenuşul şi pătrunjelul tocat fin. Amestecă uşor şi condimentează cu sare şi piper.
Cu amestecul astfel obţinut, umple pielea de ştiucă, apoi coase burta cu mare grijă.
Aşază peştele într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Unge cu unt şi lasă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 45 de
minute.
Serveşte alături de mujdei de usturoi.
Pofta buna!