Stiuca umpluta cu icre de ton si capere
PrinteazaStiuca umpluta cu icre de ton si capere din: stiuca, sardele sărate, arpagic, anason, faina, unt, capere, vin alb sec, icre de ton, pesmet pisat, ulei de masline, sos cu iz de peşte, sare, piper.
- 1 ştiucă de aproximativ 1 kg
- 6 fileuri de sardele sărate
- câteva fire de arpagic şi de anason
- 1 lingură de făină
- unt
- 8 capere
- vin alb sec
Pentru umplutură:
- 50 g icre de ton
- 3 linguri de pesmet pisat
- capere
- ulei de măsline
Pentru rântaş:
- 1 lingură de făină
- unt cât o nucă
- capere
- 1/2 ceaşcă de sos cu iz de peşte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ştiuca. Se taie firele de arpagic şi de anason şi sardelele şi se împănează peştele cu slănină. Se perpelesc uşor icrele şi pesmetul în ulei de măsline. Se lasă să se răcească. Se toacă caperele şi se pregăteşte un amestec cu aceste ingrediente, cu care se umple ştiuca.
Se unge cu unt şi se presară cu puţină făină a folie de aluminiu. Se aşază ştiuca pe folie, se stropeşte cu vin alb şi se înfăşoară imediat. Se închide bine folia ca să se păstreze lichidul.
Se aşază ştiuca pe un grătar şi se lasă deasupra jarului, aproximativ 10 minute, întorcându-se o singură dată, apoi încă 10 minute după ce s-a acoperit cu cenuşă.
Se prepară rântaşul, amestecându-şe, la foc mic, sosul, untul, caperele şi faina. Se lasă să scadă şi trece prin sită. Se desface folia pe un platou mare preîncălzit; se varsă rântaşul deasupra şi se serveşte imediat.
Pofta buna!