Stiuca umpluta la tava
PrinteazaStiuca umpluta la tava
- 1 ştiucă umplută
- 200 g ulei
- 50 g apă
Mod de preparare:
Preparăm ştiuca umplută ca mai sus, o legăm cu aţă, o ungem cu ulei şi presărăm uşor cu făină. Apoi, într-o tavă lungă cît ştiuca turnăm ulei mult (200 g), adăugind şi 50 g apă.
Punem peştele şi’ dăm la cuptor, la un foc potrivit. Dacă focul este prea iute, plesneşte pielea ştiucii. Cînd peştele începe să se prăjească, mărim treptat focul.
Ridicăm peştele cu două lopăţele sau cu două cuţite şi controlăm dacă nu se arde. Luăm cu lingura ulei din tavă şi turnăm cîte puţin deasupra peştelui.
Cînd ştiuca este rumenită, o scoatem fierbinte din tavă (ca să nu se îmbibe în ulei şi să devină prea gasă), o punem pe o farfurie ovală de metal sau de faianţă şi o ţinem la cuptor.
Servim într-o farfurie specială de peşte Sau într-o farfurie lungă şi o tăiem în felii. Putem servi şi salate.
Pofta buna!