Stiuca umpluta la tava

Printeaza

Stiuca umpluta la tava

Ingrediente:Stiuca umpluta la tava

  • 1 ştiucă umplută
  • 200 g ulei
  • 50 g apă

Mod de preparare:

Preparăm ştiuca umplută ca mai sus, o legăm cu aţă, o ungem cu ulei şi presă­răm uşor cu făină. Apoi, într-o tavă lungă cît ştiuca turnăm ulei mult (200 g), adău­gind şi 50 g apă.

Punem peştele şi’ dăm la cuptor, la un foc potrivit. Dacă focul este prea iute, plesneşte pielea ştiucii. Cînd peştele începe să se prăjească, mă­rim treptat focul.

Ridicăm peştele cu două lopăţele sau cu două cuţite şi controlăm dacă nu se arde. Luăm cu lingura ulei din tavă şi turnăm cîte puţin deasupra peştelui.

Cînd ştiuca este rumenită, o scoatem fierbinte din tavă (ca să nu se îmbibe în ulei şi să devină prea gasă), o punem pe o far­furie ovală de metal sau de faianţă şi o ţinem la cuptor.

Servim într-o farfurie specială de peşte Sau într-o farfurie lungă şi o tăiem în felii. Putem servi şi salate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.