Stiuca umpluta cu legume
PrinteazaStiuca umpluta cu legume din: stiuca, morcov, ceapa, ardei gras, ciuperci, patrunjel verde, foi de dafin, piper, sare, ulei, vin alb, ou.
- 1 stiuca de aproximativ 1 kg
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 400 g ciuperci champignon
- cate 1/2 legatura patrunjel verde si marar
- 3 foi de dafin
- piper negru boabe
- sare
- 100 ml ulei
- 1 cescuta vin alb sec
- 1 ou
Mod de preparare:
Speli şi cureţi peştele de solzi şi intestine, apoi îndepărtezi şira spinării, aju- tându-te de lama unui cutit ascuţit. Cu ajutorul unei linguri, răzuieşti carnea peştelui, cu tot cu oase, păstrând doar pielea şi un strat subţire de carne.
Cureţi şi speli zarzavatul şi ciupercile. Tai ciupercile în felii. Dai morcovul pe răzătoarea mare. Tai în cubuleţe ardeiul, iar ceapa şi verdeaţa mărunt.
Căleşti rapid, în puţin ulei, zarzavatul, apoi adaugi şi carnea de peşte pe care ai răzuit-o, în prealabil curăţată de oase.
Stingi focul, iar după ce amestecul s-a mai răcit, încorporezi verdeaţa tocată, oul bătut şi sare după gust.
Cu acest amestec umpli peştele şi îi coşi burta. Pui peştele într-o tăviţă cu uleiul, vinul, foile de dafin şi boabele de piper.
Aşezi peştele în tăviţă şi îl coci la foc mediu, 40 de minute, stropind peştele periodic cu zeama din tavă.
Scoţi din cuptor tava cu peştele rumen şi îl consumi ca aperitiv, tăiat în rondele şi stropit cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!