Stiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur
PrinteazaStiucă umplută cu nuci şi garnitură de cartofi natur din: stiuca, franzela, nuci, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, zahar, ulei, cartofi, patrunjel, vin.
- 1 stiuca de 1,5 kg
- 2 felii de franzela
- 120 g nuci macinate
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 oua
- sare
- piper
- zahar
- 100 ml ulei
- 500 g cartofi
- 1 legatura patrunjel
- 1 pahar cu vin
Mod de preparare:
Cureţi ştiuca, o speli şi, cu un cuţitaş, scoţi pielea începând de la cap, cu mare atenţie, să nu se perforeze. Carnea o dai prin maşina de tocat cu sită mică, apoi o amesteci bine cu franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine, sare, piper, zahăr, ouăle, ceapa tocată şi nuca măcinată.
Cu această compoziţie umpli pielea de ştiucă şi o pui într-o tavă unsă cu ulei. Dai tava la cuptor pentru 45 de minute. Intre timp, stropeşti ştiuca cu vin şi ulei. Când este gata, pui ştiuca pe un platou, împreună cu sosul format în tavă şi garniseşti cu cartofi natur (cartofi fierţi în apă cu sare), presăraţi cu pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!