Stiuca umpluta cu nuci din: stiuca, nuci, oua, ficatei, sare, piper, ulei, patrunjel. Stiuca poate fi preparata în multe moduri, inclusiv prăjit, copt sau fiert. Este, de asemenea, o sursă importantă de proteine și omega-3.
Ingrediente:
1,5 kg ştiuca, curăţată de solzi şi intestine
100 g nuci pisate
1 legătură de pătrunjel verde
2 felii de pâine înmuiate în lapte
1 roşie
2 ouă
300 g ficăţei de pasăre
sare
piper negru
ulei
morcovi
ceapă
1 cartof
Mod de preparare:
Taie capetele, apoi bagă uşor degetele pe sub piele.
Trage uşor pielea, cu atenţie în dreptul aripilor, unde trebuie să tai. Când ajungi la coadă, tai şi întorci pielea.
Fierbe ficăţeii, lasă-i să se răcorească, apoi amestecă-i în blender cu pâinea, ouălele şi pătrunjelul.
Adaugă nucile pisate şi roşia tocată mărunt. Potriveşte de sare şi piper, eventual boia iute.
Umple ştiuca astfel încât să revină la forma iniţială. Pune capac dintr-o felie de cartof fixată cu scobitori.
Pune în tavă apă, ulei (în cantităţi egale), morcovi rondele şi ceapă peştişori.
Fixează capul tot cu scobitori. Dă la cuptor la foc potrivit.
Stiuca cu sos de legume din: stiuca, rosie, morcov, patrunjel, sare, unt, lamaie. Ingrediente: 250 g ştiucă fără oase 1 roşie 1 morcov 1 pătrunjel sare 1 linguriţă cu unt 1/4 lămâie Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l, fierbeţi-120 min în apă caldă. Lucraţi la foc mic. Săraţi, trageţi vasul de pe foc. Curăţaţi […]
Stiuca cu sos din: stiuca, rosie, morcov, patrunjel, sare, unt, lamaie. Ingrediente: 250 g ştiucă fără oase 1 roşie 1 morcov 1 pătrunjel sare 1 linguriţă cu unt 1/4 lămâie Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l, fierbeţi-120 min în apă caldă. Lucraţi la foc mic. Săraţi, trageţi vasul de pe foc. Curăţaţi legumele, puneţi-le la […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.