Ştiucă umplută

Printeaza

Ştiucă umplută 

Ingrediente:Ştiucă umplută

  • 1 kg ştiucă
  • 100 g franzelă
  • 200 g lapte
  • 2 g piper
  • 50 g stafide
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 200 g ceapă
  • 100 g morcovi
  • 150 g ulei
  • sare
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Se alege o ştiucă mare şi proaspătă. Se curăţă de solzi, apoi se crestează în jurul capului şi se trage pielea. Cînd s-a ajuns la coadă se taie pe dinăuntru în aşa fel, ca pielea să rămînă cu coada întreagă. Se curăţă pielea scoasă de restu­rile de carne care nu s-au desprins. Aripioarele şi coada se tund puţin cu foarfeca.

Se curăţă toată carnea de pe şira spinării, se adaugă cea curăţită de pe piele, se amestecă cu.ceapă călită (fără să se rumenească), pîine muiată în lapte, sare şi piper după gust. Se tece totul prin maşina de tocat. Se mai adaugă un ou bătut, zahăr după gust şi stafide. Se amestecă bine, adău­gind la urmă ulei. Cu această compoziţie se umple pielea scoa­să de pe ştiucă, care se coase apoi la gură şi în locurile care eventual se rup.

Se ia un vas de mărime potrivită, cu apă cît să cuprin­dă peştele, se pune în el capul şi oasele rămase, ceapă, mor­cov, boabe de piper, zahăr şi sare după gust. Se lasă să fiar­bă circa 30 min. Se introduce apoi ştiucă umplută, care tre­buie înţepată cu un ac, pentru ca pielea să nu crape.

Se fierbe 25—30 min, după care se lasă să se răcească în zeamă in care a fiert. După ce s-a răcit, se scoate din vas, se taie în felii şi se aranjează pe un platou. Se aplică coada şi capul, reconstituind forma peştelui. Se toarnă deasupra zeama strecurată, se garniseşte cu cartofi şi cu cîteva felii de morcov şi se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.