Stiulete de porumb

Printeaza

Stiulete de porumb: Un ştiulete de porumb fierbinte şi uns cu unt este una dintre cele mai bune mâncă uri, consumate fără tacâmuri.

Mâncatul unui ştiulete copt, fiert sau prăjit la grătar este o fradiţie estivală îndrăgită căreia nu i se preteiză toate soiurile de porumb.

Doar porumbul culce poate fi savurat astfel. Acest soi este un hitrid recent al unei plante străvechi, cultivate în America Centrală cu cel puţin 9 000 de ani în urmă.

Cultivarea plantei sălbatice este de mare interes pentru arheologi, care au studiat rolul esenţial pe care l-a avut porumbul pentru vechile civilizaţii.

Pentru populaţia dn America Centrală, porumbul a reprezentat ur mijloc de ‘’ supravieţuire, căruia i se atribuie o semnificaţie spirituală. Alte culturi au învăţat treptat să-l cultive, astfel încât în primul mileniu d.Hr., porumbul se extinsese spre Mexic, iar de acofo spre restul continentului american şi în Caraibe.

Populaţia nativă americană a elaborat o metodă ingenioasă de creştere a porumbului, a fasolei şi a dovleacului. Numite „cele trei surori”, aceste trei plante creşteau astfel: vrejul de fasole se căţăra înfăşurând tulpina porumbului, iar la sol, dovleacul împiedica creşterea buruienilor.

Astăzi mâncăm porumb proaspăt, din conservă sau congelat. în Marea Britanie, şi nu numai, este folosit uneori ca ingredient la pizza. Anumite soiuri speciale sunt cultivate pentru fabricarea floricelelor de porumb.

Stiulete de porumb – Cum se fierbe ştiuletele de porumb

Alegeţi ştiuleţi tineri, înveliţi încă în frunze şi cu boabe mari. Dimensiunea este importantă.

Frunzele, care au o textură asemănătoare hârtiei, se desfac, apoi se aşază ştiuleţii întregi în apă sărată, clocotită şi se fierb la foc mare, până să puteţi desprinde cu uşurinţă un bob de pe ştiulete.

Timpul necesar fierberii variază între 5-15 minue, în funcţie de dimensiune. Ştiuletele se unge cu unt topit şi se mănâncă imediat, cu mâna. Un adevărat festin.

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Salata de porumb cu coriandru

Salata de porumb cu coriandru din: porumb, iaurt, parmezan, coriandru, suc de lamaie, piper, sare de mare, praf de chili, praf de usturoi. Ingrediente: 400gr porumb 3 linguri de iaurt ½ ceasca de parmezan ⅓ ceasca coriandru tocat 2 linguri suc de lamaie ⅛ linguriță piper negru ½ linguriță sare de mare 1 lingurita de […]

 

Porumb copt cu unt aromat

O reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb, sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2 lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.