Storceag din: cartofi, ceapa, morcov, smantana, ou, sare, piper, peste. Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb) Mod de preparare: Se […]
Storceag (ciorbă de peşte)
PrinteazaStorceag (ciorbă de peşte) din: sturion, varza, cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, galbenus, smantana, leustean, sare si otet.
Ingrediente:
- sturion (cega, morun etc)
- 1/2 varza
- cartofi
- ceapa
- telina
- radacina de patrunjel
- ardei gras
- galbenus
- smantana
- leustean
- sare
- otet
Mod de preparare:
Peştele îl cureţi, îl speli, îl tai în bucăţele mici şi îl laşi la sare 2 ore.
Legumele tăiate le pui la fiert, mai puţin cartoful, pe care îi adaugi când celelalte legume sunt aproape fierte.
Când şi cartoful este aproape fiert, adaugi peştele şi mai laşi împreună la foc aproximativ 1/2 oră.
Sărezi şi acreşti după gust şi dregi cu gălbenuş de ou şi smântână. In reţeta tradiţională se foloseşte pentru acrit zer.
La sfârşit, adaugi leuştean tocat.
Storceag (ciorbă de peşte)
Pofta buna!
Ciorba de peste cu mujdei din: peste, ceapa, ardei, cartofi, otet, ardei, usturoi, verdeata. Ingrediente: 1,5 kg peste amestecat mic si mare, capete si cozi o ceapă 2 ardei grasi 5 cartofi 5 linguri otet alb un ardei iute Pentru servit: mujdei de usturoi verdeata Mod de preparare: In 2,5 litri de apă se […]
Ciorba mixta de peste din: peste, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, dovlecel, orez, rosii, bors, leustean, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6-8 bucăţi de peşte diferit (crap, biban, ştiucă, caras), curăţate 1 ceapă medie 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 ardei 1 dovlecel 1 mână cu orez 1 conservă cu roşii decojite 0,5 […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- morun retete
- storceag de sturion