Storceag

Printeaza

Storceag din: cartofi, ceapa, morcov, smantana, ou, sare, piper, peste.

 

Ingrediente:

  • 200 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 100 g smântână subţire
  • 1 ou
  • 1 linguriţă sare
  • 1 legătură mărar
  • 1 vârf cuţit piper pisat
  • 1 kg carne de sturion  morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb)

 

Mod de preparare:

Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert.

Se taie în bucăţele cât mai mărunte morcovul, cartofii, ceapa (dar nici­cum nu se rad şi nici prin mixer nu se trec, că nu facem cremă).

Se taie carnea de peşte  în cuburi de aproximativ 2 cm latura când apa dă în clocot se pun toate astea la fiert.

Se bate smântână cu oul şi cu o cană de apă.

Se toacă mărunt.

După douăzeci de minute de fiert se adaugă ciorbei noastre smântână şi mărarul, se amestecă puţin şi se dă într-un clocot.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Poate te intereseaza si:

Ciorba de peste cu usturoi

Ciorba de peste cu usturoi din: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei, otet, sare, piper, leustean. Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei 3 ardei capia roşii oţet sare piper leuştean   Mod de preparare: Foloseşti peşte mic (oblete, […]

Ciorba clasica de peste

Ciorba clasica de peste din: peste, ceapa, ceapa verde, ardei, morcov, telina, cartofi, lamai, marar, leustean, ulei, sare, ardei iute. Ingrediente: capul şi coada unui peşte o ceapă o legătură ceapă verde 2 ardei graşi un morcov o felie generoasă dintr-o rădăcină de ţelină 3 cartofi 2 lămâi o legătură mărar câteva fire leuştean 2 […]

 

Ciorba de peste cu praz

Ciorba de peste cu praz din: peste, telina, morcovi, ceapa, praz, ardei, orez, lamaie, sare, patrunjel, mazare, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi   Mod de preparare: Speli şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.