Ciorba de peste cu usturoi din: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei, otet, sare, piper, leustean. Ingrediente: 3 kg peşte de sortimente diferite 6-8 cartofi mari 6 roşii mari 5 cepe 2 căpăţâni de usturoi 1 ceaşcă ulei 3 ardei capia roşii oţet sare piper leuştean Mod de preparare: Foloseşti peşte mic (oblete, […]
Storceag
PrinteazaStorceag din: cartofi, ceapa, morcov, smantana, ou, sare, piper, peste.
Ingrediente:
- 200 g cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 100 g smântână subţire
- 1 ou
- 1 linguriţă sare
- 1 legătură mărar
- 1 vârf cuţit piper pisat
- 1 kg carne de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb)
Mod de preparare:
Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert.
Se taie în bucăţele cât mai mărunte morcovul, cartofii, ceapa (dar nicicum nu se rad şi nici prin mixer nu se trec, că nu facem cremă).
Se taie carnea de peşte în cuburi de aproximativ 2 cm latura când apa dă în clocot se pun toate astea la fiert.
Se bate smântână cu oul şi cu o cană de apă.
Se toacă mărunt.
După douăzeci de minute de fiert se adaugă ciorbei noastre smântână şi mărarul, se amestecă puţin şi se dă într-un clocot.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ciorba clasica de peste din: peste, ceapa, ceapa verde, ardei, morcov, telina, cartofi, lamai, marar, leustean, ulei, sare, ardei iute. Ingrediente: capul şi coada unui peşte o ceapă o legătură ceapă verde 2 ardei graşi un morcov o felie generoasă dintr-o rădăcină de ţelină 3 cartofi 2 lămâi o legătură mărar câteva fire leuştean 2 […]
Ciorba de peste cu praz din: peste, telina, morcovi, ceapa, praz, ardei, orez, lamaie, sare, patrunjel, mazare, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi Mod de preparare: Speli şi […]
Pofta buna!