Stridii cu alge si ghimbir
PrinteazaStridii cu alge si ghimbir din: stridii, sare marina mare, algă japoneză – nori, ceapă – lungă, ghimbir, făină de cartofi, ou, sare, făină cernută, apă, ulei de arahide.
Ingrediente:
- 1 duzină de stridii
- sare marină mare
- 1 frunză de algă japoneză – nori
- puţină ceapă-lungă
- 1 bucată mică de ghimbir
- 1 lingură de făină de cartofi
Pentru aluat:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 ceaşcă de făină cernută
- 1 lingură de apă
- ulei de arahide
Mod de preparare:
Se spală stridiile în apa sărată cu sare marină. Se aşează într-o strecurătoare metalică şi se stropesc cu câteva polonice de apă clocotită. Se lasă să se scurgă şi, după ce s-au răcit, se presară cu făina de cartofi.
Apoi se prepară aluatul. Se bate un ou înfr-un castron, după care se toarnă o lingură de apă, se adaugă un praf de sare şi se încorporează făina, amestecând bine ca să nu se facă cocoloaşe.
Se îndoaie alga „nori“ în două şi se trece repede prin flacără, după. care se înfăşoară îhtr-o cârpă uscată şi se rulează în palmă, ca alga să se rupă în bucăţi, care se adaugă aluatului.
Se pune la încins uleiul de arahide într-o tigaie. Se toacă ceapa şi se rade rădăcina de ghimbir peste stridii. Se acoperă acestea cu aluat şi după ce uleiul s-a încins bine, se prăjesc în tigaie, până când devin rumene şi crocante.
Se aşează pe hârtie absorbantă ca să se îndepărteze excesul de grăsime apoi, fără să se aştepte răcirea lor, se aşează pe un platou preîncălzit, ornat cu rondele de ridiche şi de lămâie.
Pofta buna!