Stridii cu branza Cheddar

Printeaza

Stridii cu branza Cheddar din: stridii, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper alb.

Ingrediente:Stridii cu branza Cheddar

  • 24 stridii
  • 60 g unt
  • 1/3 cana faina
  • 500 ml lapte
  • 60 g branza cheddar rasa mare
  • sare
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Incingeţi untul într-o cratiţă, fără să-1 lăsaţi să se coloreze. Procedaţi ca pentru a prepara o ciulama. Puneţi făina, amestecaţi bine cu lingura de lemn, la foc mediu, până obţineţi un amestec omogen.

Turnaţi laptele, frecând continuu, energic, să nu iasă cocoloaşe. După ce dă în câteva clocote, luaţi de pe foc şi încorporaţi brânza.

Spălaţi stridiile, desfaceţi-le şi păstraţi doar jumătăţile de cochilii pe care e fixată carnea. Puneţi scoicile pe o tavă, acoperiţi-le cu câte puţin sos. Coaceţi-le în cuptorul încins, până se rumenesc uşor.

Stridii cu branza Cheddar

Stridii_cu_branza_Cheddar

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O nebunie este reteta asta, dar nu toata lumea isi permite asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.