Stridii cu branza Cheddar
PrinteazaStridii cu branza Cheddar din: stridii, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper alb.
- 24 stridii
- 60 g unt
- 1/3 cana faina
- 500 ml lapte
- 60 g branza cheddar rasa mare
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Incingeţi untul într-o cratiţă, fără să-1 lăsaţi să se coloreze. Procedaţi ca pentru a prepara o ciulama. Puneţi făina, amestecaţi bine cu lingura de lemn, la foc mediu, până obţineţi un amestec omogen.
Turnaţi laptele, frecând continuu, energic, să nu iasă cocoloaşe. După ce dă în câteva clocote, luaţi de pe foc şi încorporaţi brânza.
Spălaţi stridiile, desfaceţi-le şi păstraţi doar jumătăţile de cochilii pe care e fixată carnea. Puneţi scoicile pe o tavă, acoperiţi-le cu câte puţin sos. Coaceţi-le în cuptorul încins, până se rumenesc uşor.
Stridii cu branza Cheddar
Pofta buna!
O nebunie este reteta asta, dar nu toata lumea isi permite asa ceva