Stridii cu sos tartar

Printeaza

Stridii cu sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Stridii cu sos tartar

  • 12 stridii proaspete
  • 1 ou
  • 1/2ceapă
  • 1/2 linguriţă muştar
  • 1/2 boia
  • 2 lămâi
  • 1 linguriţă oţet de vin alb
  • 1 pahar ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Fierbe oul tare, scoate-i gălbenuşul şi pune-l într-un castron. Freacă-l bine cu o furculiţă; adaugă muştarul, zeama de la lămâi şi uleiul turnat în fir subţire, amestecând constant.

Când obţii un sos bine omogenizat, adaugă cea­pa tocată, boiaua, sare, piper proaspăt râşnit, după gust, şi oţetul.

Introdu cuţitul între cele două valve ale stridiei şi, împingându-1 spre interior, deschide-le; execută această operaţie deasupra unui vas pentru a putea păstra lichidul din interiorul stridiilor. Strecoară prin sită lichidul adunat, toarnă-l într-o cratiţă şi pune-l la fiert.

Desprinde carnea din valvă, curăţ-o, pune-o în cratiţa cu lichidul de la stridii clocotit şi fierbe-le circa 15 secunde, apoi scurge-le. Spală bine cochiliile stridiilor şi aşază jumătăţile mai adânci pe un platou.

Pune câte o bucată de carne în fiecare cochilie şi toar­nă deasupra sosul tartar preparat.

Decorează cu jumătăţi de felii foarte subţiri de lămâie si serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.