Stridii cu sos tartar
PrinteazaStridii cu sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei, lamaie, sare si piper.
- 12 stridii proaspete
- 1 ou
- 1/2ceapă
- 1/2 linguriţă muştar
- 1/2 boia
- 2 lămâi
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- 1 pahar ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Fierbe oul tare, scoate-i gălbenuşul şi pune-l într-un castron. Freacă-l bine cu o furculiţă; adaugă muştarul, zeama de la lămâi şi uleiul turnat în fir subţire, amestecând constant.
Când obţii un sos bine omogenizat, adaugă ceapa tocată, boiaua, sare, piper proaspăt râşnit, după gust, şi oţetul.
Introdu cuţitul între cele două valve ale stridiei şi, împingându-1 spre interior, deschide-le; execută această operaţie deasupra unui vas pentru a putea păstra lichidul din interiorul stridiilor. Strecoară prin sită lichidul adunat, toarnă-l într-o cratiţă şi pune-l la fiert.
Desprinde carnea din valvă, curăţ-o, pune-o în cratiţa cu lichidul de la stridii clocotit şi fierbe-le circa 15 secunde, apoi scurge-le. Spală bine cochiliile stridiilor şi aşază jumătăţile mai adânci pe un platou.
Pune câte o bucată de carne în fiecare cochilie şi toarnă deasupra sosul tartar preparat.
Decorează cu jumătăţi de felii foarte subţiri de lămâie si serveste.
Pofta buna!