Stridii gratinate
PrinteazaStridii gratinate din: stridii, sare, fond de peste, vin, ou, unt, vin spumant, smantana, piper.
- 6 stridii mari, închise bine
- sare grunjoasă
- 75 ml fond de peşte
- 75 ml vin alb
- 1 gălbenuş
- 2 linguriţe de unt
- 1 lingură de vin spumant
- 1 lingură de smântână pentru gătit bătută
- sare
- piper Cayenne
Mod de preparare:
Stridiile se spală bine şi se deschid. Carnea se scoate din cochilii, iar lichidul din stridii se păstrează deoparte. Partea de jos a cochiliei se şterge de apă şi se aşează la cald pe sare grunjoasă într-o formă termorezistentă.
Fondul de peşte şi lichidul stridiilor se pun la fiert. Stridiile se opăresc în acest mixtimp de 5 secunde, apoi se reaşează în cochilii.
Fondul se reduce, apoi se toarnă în el vinul şi se fierbe. Se înglobează un gălbenuş şi untul şi se îmbogăţeşte cu vinul spumant şi cu smântână.
Se condimentează cu sare şi cu piper Cayenne, se împarte peste stridii şi se gratinează sub grilul încins.
Stridii gratinate
Pofta buna!
Vreau si eu