Stridii in costita afumata (Ingeri călare)
PrinteazaAceasta este o mâncare absolut savuroasă, ce constă în stridii înfăşurate în felii de costiţă afumată, servite de obicei la sfârşitul cinei. De regulă, este prezentată pe felii subţiri de pâine prăjită. Stridiile pot fi înşirate mai multe pe o frigâruie, fiecare fiind înfăşurată într-o felie de costiţă, pentru a fi apoi prăjite la flacără deschisă.
O altă metodă este aceea de a înfige separat fiecare stridie pe o scobitoare, pentru a le da apoi pe toate la cuptor. Aceasta este una dintre cele câteva reţete tradiţionale care au supravieţuit epocii victoriene, când stridiile erau considerate mâncarea muncitorilor.
De-a lungul anilor au apărut diferite idei menite să îmbogăţească reţeta de bază. Intr-una dintre aceste reţete pâinea prăjită trebuie unsă cu un amestec de unt, pastă de anşoa şi pătrunjel; în alta, stridiile se înfăşoară în feliile de costiţă, apoi se trec prin ou şi pesmet asezonat cu sos Worcestershire, pentru ca la sfârşit să se prăjească în unt. Intr-o variantă mai modernă stridiile sunt înlocuite cu scoici de râu.
Dacă în Anglia victoriană stridiile erau alimentul de bază al săracilor, în America de Nord ele au ajuns la rangul de delicatesă, reţeta de faţă fiind considerată o specialitate culinară.
Pofta buna!