Stridii in sos tartar
PrinteazaO reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb.
- 12 stridii proaspete
- 1 ou
- 1/2ceapă
- 1/2 linguriţă muştar
- 1/2 boia
- 2 lămâi
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- 1 pahar ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper alb
pentru decor:
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Fierbe oul tare, scoate-i gălbenuşul şi pune-l într-un castron. Freacă-l bine cu o furculiţă; adaugă muştarul, zeama de la lămâi şi uleiul turnat în fir subţire, amestecând constant. Când obţii un sos bine omogenizat, adaugă ceapa tocată, boiaua, sare, piper proaspăt râşnit, după gust, şi oţetul.
Introdu cuţitul între cele două valve ale stridiei şi, împingându-1 spre interior, deschide-le; execută această operaţie deasupra unui vas pentru a putea păstra lichidul din interiorul stridiilor. Strecoară prin sită lichidul adunat, toarnă-l într-o cratiţă şi pune-l la fiert.
Desprinde carnea din valvă, curăţ-o, pune-o în cratiţa cu lichidul de la stridii clocotit şi fierbe-le circa 15 secunde, apoi scurge-le. Spală bine cochiliile stridiilor şi aşază jumătăţile mai adânci pe un platou.
Pune câte o bucată de carne în fiecare cochilie şi toarnă deasupra sosul tartar preparat. Decorează cu jumătăţi de felii foarte subţiri de lămâie si serveste.
Stridii in sos tartar
Pofta buna!