Stridii la grătar
PrinteazaStridii la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline extravirgin.
- cate o duzina de stridii de persoana
- lamaie
- sare
- piper alb proaspat macinat
- ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată cumpărate, puneţi cât mai repede stridiile la rece, în apă sărată (2 linguri de sare grunjoasă la 1 1 de apă), pe care o schimbaţi de două ori pe zi. Astfel, stridiile vor rămâne ferme şi gustoase, păstrând parţial gustul sărat.
Pentru grătar, nu e nevoie să le spălaţi. Aşezaţi stridiile pe grătar, la jar destul de iute. Semnul că stridiile s-au făcut este apariţia unei urme care iese din cochilii. Imediat ce se întâmplă acest lucru, luaţi stridiile de deasupra jarului şi puneţi-le pe farfurii calde.
Deschideţi-le, adăugaţi un strop de suc de lămâie, unul de ulei de măsline, nişte piper proaspăt măcinat şi mâncaţi-le imediat.
Stridii la grătar
Pofta buna!