Stridii la grătar

Printeaza

Stridii la grătar din: stridii, lamaie, sare, piper, ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Stridii_la_gratar

  • cate o duzina de stridii de persoana
  • lamaie
  • sare
  • piper alb proaspat macinat
  • ulei de masline extravirgin

 

 

Mod de preparare:

Inainte de a le găti, stridiile trebuie reintroduse în mediul lor natural (sau unul cât mai apropiat cu putinţă). Odată cumpărate, puneţi cât mai repede stridiile la rece, în apă sărată (2 linguri de sare grunjoasă la 1 1 de apă), pe care o schimbaţi de două ori pe zi. Astfel, stridiile vor rămâne ferme şi gustoase, păstrând parţial gustul sărat.

Pentru grătar, nu e nevoie să le spălaţi. Aşezaţi stridiile pe grătar, la jar destul de iute. Semnul că stridiile s-au făcut este apariţia unei urme care iese din cochilii. Imediat ce se întâmplă acest lucru, luaţi stridiile de deasupra jarului şi puneţi-le pe farfurii calde.

Deschideţi-le, adăugaţi un strop de suc de lămâie, unul de ulei de măsline, nişte piper proaspăt măcinat şi mâncaţi-le imediat.

Stridii la grătar

Stridii_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.