Stroganoff de Vită – Rețetă clasică și delicioasă

Printeaza

Stroganoff de Vită – Rețetă clasică și delicioasă din: carne de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, unt, ulei de masline, faina, smantana, sos de rosii, mustar, sare, piper.

Stroganoff de Vită este un preparat clasic rusesc, bogat și cremos. Acesta este modul de preparare:

Ingrediente:

  • 500g de carne de vită, tăiată în fâșii subțiri
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 200g de ciuperci, feliate
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de făină
  • 200ml de smântână lichidă
  • 2 linguri de sos de roșii
  • 1 linguriță de muștar
  • Sare și piper după gust
  • Frunze proaspete de pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, topiți untul și uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți-le până devin moi.

Adăugați carnea de vită și rumeniți-o până devine maro.

Puneti ciupercile și continuați să gătiți timp de câteva minute, până când acestea se înmoaie.

Presărați făina peste amestec și amestecați bine pentru a o îngroșa.

Adăugați smântâna, sosul de roșii și muștarul. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute sau până când sosul se îngroașă.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Serviți Stroganoff-ul de vită cald, decorat cu frunze de pătrunjel proaspete.

Stroganoff de Vită – Rețetă clasică și delicioasă

Stroganoff de Vită este o rețetă cu origini rusești, numită după familia Stroganov, care a fost celebră în Rusia în secolul al XIX-lea.

Această mâncare savuroasă a călătorit în întreaga lume, devenind un preparat apreciat pentru gustul său unic și textura cremoasă.

Astăzi, este una dintre cele mai iubite rețete de carne din bucătăria internațională și este apreciată pentru simplitatea sa și gustul său bogat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Vita Stroganoff cu ciuperci

Vita Stroganoff cu ciuperci

Vita Stroganoff cu ciuperci din: muschi de vita, unt, ciuperci, ulei, smantana, cartofi, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi vita 100 g unt 250 g ciuperci 4 linguri ulei 100 ml smantana 500 g cartofi 2 cepe sare piper patrunjel   Mod de preparare: Carnea, taiata cubulete, se pune la fript intr-o cratita […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.