Strosciata

Printeaza

Strociata din: faina alba, ulei de masline extravirgin, zahar, vin marsala, drojdie si zahar.

Ingrediente:

  • 500 g faină albă
  • 300 ml ulei de măsline extravirgin
  • 175 g zahăr
  • 120 ml vin Marsala
  • 1 plic drojdie
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Amestecă pe planşetă făina cu zahărul şi cu drojdia. Adaugă uleiul de măsline şi vinul Marsala, ameste­când bine toate ingredientele.

Frământă cu grijă şi cu aluatul obţinut îmbracă una sau mai multe forme rotunde cu diametrul de 18 cm, fară să le ungi în prealabil.

Aplatizează suprafaţa compoziţiei, presară zahăr şi coace torta 25-30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C până când suprafaţa capătă o culoare

Strosciata

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.