Strudel aromat cu ciuperci
PrinteazaStrudel aromat cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, vin, usturoi, sare, piper, ou, patrunjel.
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3 linguri cu ulei
- 75 ml vin alb
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 ou
- sare şi piper
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Se călesc, în 2 linguri de ulei, ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ciupercile tăiate în felii subţiri, vinul şi se presară sare şi piper.
Când zeama a scăzut, se ia vasul de pe foc. După ce compoziţia s-a răcit, se adaugă oul crud şi pătrunjelul tocat. Se suprapun 5-6 foi de plăcintă unse cu ulei şi peste ele se pune compoziţia de ciuperci.
Se crestează ştrudelul crud, în felii de 2-3 cm, apoi se unge cu gălbenuş şi se dă tava la cuptor.
Pofta buna!