Strudel aromat cu dovleac
PrinteazaStrudel aromat cu dovleac din: faina, ou, ulei, sare, dovleac, zahar, unt, scortisoara.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- un ou
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
Pentru umplutură:
- 500 g dovleac
- 75 g zahăr
- o linguriţă coajă rasă de portocale
- 50 g unt topit
- o linguriţă scorţişoară
- zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare:
Dovleacul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari si se amestecă bine cu zahăr.
Pentru aluat, se amestecă ingredientele, se frământă aluatul şi se lasă pentru o oră să se odihnească.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-a foaie subţire, se unge cu unt topit, se asază dovleacul ras, se presară cu coajă de portocale si scorţişoară, se rulează si se transferă în tava unsă cu unt.
Se unge cu restul de unt topit si se lasă 30 de minute la cuptor.
Pofta buna!