Strudel aromat cu dovleac

Printeaza

Strudel aromat cu dovleac din: faina, ou, ulei, sare, dovleac, zahar, unt, scortisoara.

Ingrediente:Strudel aromat cu dovlea

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 500 g dovleac
  • 75 g zahăr
  • o linguriţă coajă rasă de portocale
  • 50 g unt topit
  • o linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră pentru servit

 

Mod de preparare:

Dovleacul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari si se amestecă bine cu zahăr.

Pentru aluat, se amestecă ingredientele, se frământă aluatul şi se lasă pentru o oră să se odihnească.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul într-a foaie subţire, se unge cu unt topit, se asază dovleacul ras, se presară cu coajă de portocale si scorţişoară, se rulează si se transferă în tava unsă cu unt.

Se unge cu restul de unt topit si se lasă 30 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.