Strudel cu branza si rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de strudel cu branza si rosii din: foitaj, fileuri de ansoa, oregano, branza cheddar, rosii, capere, masline verzi, sare, piper, unt, masline si patrunjel.
- 400 g foitaj
- 4 fileuri de anşoa conservate în saramură
- 1 linguriţă oregano
- 200 g brânză cheddar (sau caşcaval afumat)
- 200 g roşii
- 25 g capere
- 50 g măsline verzi fără sâmburi
- sare şi piper
- unt pentru uns tava
pentru decor:
- 4-5 măsline umplute cu ardei roşu
- 2-3 frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190° C. Pune aluatul pe planşeta presărată cu făină şi întinde din el o foaie subţire. Acoperă toată suprafaţa aluatului cu un strat din felii de brânză.
Presară roşiile decojite şi tăiate, caperele spălate, zvântate şi tăiate mărunt, măslinele şi fileurile de anşoa desărate şi tocate.
Presară totul cu oregano, sare şi piper, după gust, rulează aluatul şi lipeşte marginile cu grijă. Aşază ruloul într-o tavă unsă bine cu unt şi coace-l circa 30 de minute. Scoate ştrudelul din cuptor şi lasă-l să se răcorească puţin înainte de a-l servi.
Decorează ştrudelul cu măsline şi frunze de pătrunjel.
Strudel cu branza si rosii
Pofta buna!