Strudel cu branza de vaci
PrinteazaStrudel cu branza de vaci din: branza de vaci, zahar, lapte, gris, galbenusuri, oua, vanilie, stafide, unt, faina, sare si ulei.
- 400 g brînză de vaci
- 200 g zahăr
- 1 pahar lapte
- 50 g gris
- 2 gălbenuşuri
- 2 ouă
- vanilie
- 150 g stafide
- 100 g unt
Ingrediente aluat:
- 400 g făină
- sare
- 2 linguri ulei şi apă
Mod de preparare:
Grisul se fierbe în lapte şi se amesteca cu brinza, vanilia, ouăle, zahărul şi stafidele.
Se intinde foaia, se lasă 20 minute şi se unge toată suprafaţa cu unt.
Brinza se pune pe foaie, in lungime şi se rulează plăcinta.
Se pune într-o tavă unsă cu unt, se unge şi aluatul deasupra şi se dă la cuptor circa 40 minute.
Se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr vanilat.
Pofta buna!