Strudel de casa cu dovleac si scortisoara
PrinteazaStrudel de casa cu dovleac si scortisoara din: făină, margarină, apă călduţă, sare, dovleac, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra.
- 250 g făină
- 40 g margarină
- 100-200 ml apă călduţă
- sare
- 1 dovleac mic
- 50 g zahăr
- scorţişoară
- 3 linguri griş
- 50 g zahăr pudră
M0d de preparare:
Alegi făină de bună calitate, pe care o cerni într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui margarina topită şi câte puţină apă călduţă în care ai dizolvat sarea.
Frămânţi un aluat potrivit de tare. Aluatul bine frământat se desprinde de peretele vasului şi face băşicuţe la suprafaţă. Impărţi aluatul în 2 sfere pe care le acoperi. Le laşi să se odihnească 1/2 oră.
Pui pe rând sferele pe faţa de masă albă şi întinzi aluatul cât mai fin, ridicând mici porţiuni şi presând aluatul între degete, până când devine subţire ca foaia de ţigară. Ungi foaia cu un strat foarte fin de margarină topită sau de ulei şi o laşi să se zvinte.
Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe. îl razi, îl căleşti, iar când a scăzut, adaugi zahărul. încorporezi scorţişoară după gust şi puţin griş şi iei vasul de pe foc. Rupi marginile groase ale aluatului, pui dovleac pe lungimea foii şi rulezi aju- tându-te de faţa de masă.
Pui rulourile în tava unsă cu ulei şi le ungi cu ulei sau margarină. Coci ştrudelul la foc mediu, până se rumeneşte. îl presari cu zahăr pudră.
Strudel de casa cu dovleac si scortisoara
Pofta buna!