Strudel de casa
PrinteazaStrudel de casa din: ou, faina, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, mac, coaja de lamaie, branza de vaci, smantana, gris, gem, galbenus.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 ou
- 500 g făină
- 200 ml lapte călduţ
- 70 g zahăr
- 7,5 g unt moale
- 1 cub drojdie prospătă
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 100 g seminţe de mac
- 100 ml lapte
- 100 g zahăr
- coaja unei lămâi
Ingrediente pentru umplutura de brânză:
- 250 g brânză de vaci
- 2 linguri smântână
- 1 lingură griş
- Ingrediente pentru umplutura de gem:
- 4-5 linguri gem
Ingrediente pentru copt:
- 1 gălbenuş
- 10 g unt
Mod de preparare:
Pentru umplutura de mac, macul se râşneşte puţin şi apoi se amestecă uşor cu zahărul, coaja de lămâie şi se toarnă laptele fierbinte.
Se amestecă şi se lasă aşa circa 15 minute.
Pentru aluat, drojdia se desface în puţin lapte călduţ.
Separat, se amestecă oul cu făina, restul laptelui călduţ, zahărul, untul moale şi un praf de sare.
Se adaugă drojdia desfăcută, se mixează şi apoi se frământă. Aluatul se lasă la crescut pentru o oră.
Aluatul crescut se întinde în formă dreptunghiulară, pe masa presărată cu făină şi apoi se transferă pe hârtie care si ajute la rulare.
Se pune gemul pe o latură lungă a aluatului şi se rulează, apoi se pune brânza amestecată cu smântână şi griş şi iar se ruleaza.
Se pune apoi şi macul şi se rulează final.
Se lasă la crescut 20 de minute, apoi se transferă în forma de copt unsă cu puţin unt, se unge cu gălbenuş amestecat cu apă si apoi se coace 45 de minute.
Strudel de casa
Pofta buna!