Sparanghel la tigaie cu sos olandez din: sparanghel, unt nesarat, galbenusuri de ou, apa, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Această rețetă de sparanghel este o combinație minunată între proaspătul și crocantul sparanghel și sosul bogat și cremos hollandez. Sparanghelul este bogat în vitamine și minerale, iar sosul olandeza daugă o aromă […]
Strudel cu ciocolata
PrinteazaStrudel cu ciocolata din: faina, ulei, zahar, sare, portocale, ciocolata, amidon, frisca, nuci, gem.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 100 ml ulei
- 200 ml apă
- 115 g zahăr
- 2 linguri unt topit
- 100 g coajă de portocale confiată
- 1/2 linguriţă sare
- 100 g ciocolată
- 2 linguri amidon
- 400 ml frişca lichidă
- 50 g pudră de migdale
- 100 g nuci
- 400 ml suc de portocale
- 200 g gem de cireşe
Mod de preparare:
Strudel cu ciocolata: Sarea şi 30 g zahăr se dizolvă în 200 ml apă. Se pune făina într-un vas, se face un gol, se toarnă apa, uleiul şi se amestecă până la formarea unui aluat.
lasă 3 ore la frigider.
rupe ciocolata bucăţi, se amestecă amidonul şi frişca lichidă şi se pun la foc mic, se adaugă untul topit, se amestecă şi, după răcire, se lasă la frigider.
Sucul de portocale se pune pe foc cu 85 g zahăr, se fierbe 30 de minute şi apoi se lasă siropul la răcit.
întinde aluatul într-o foaie foarte fină, se presară cu pudră de migdale, se pune amestecul cu ciocolată şi gemul de cireşe lăsând 3 cm pe margine.
adaugă nucile şi coaja de portocale confiată, se rulează şi se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
coace 20 de minute. Se scoate, se stropeşte cu siropul de portocale şi se mai lasă îa cuptor 10 minute.
serveşte cu zahăr pudră şi ciocolată tăiată mărunt.
Pofta buna!
Sparanghel la tigaie cu sos olandez