Strudel cu cireşe

Printeaza

Strudel cu cireşe din: faina, apa minerala, sare, unt, cirese, zahar, pesmet.

Ingrediente:

aluatul:

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 cana de apa minerala
  • 1 lingurita de sare
  • 150 g unt

umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet

 

Mod de preparare:

Cerne făina cu sarea. Fă în mijloc o adâncitură şi punefoul bătut.

Toarnă uşor apa minerală şi frământă până obţii un aluat elastic, întinde aluatul într-o foaie mai subţirg şi unge-o cu untul topit şi răcorit.

Pliază foaia în aşa fel încât să obţii un pacheţel. Lasă la rece o oră.

Intinde din nou aluatul şi pune deasupra cireşele curăţate de sâmburi şi amestecate cu zahărul şi pesmetul.

Rulează şi aşază ştrudelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dă-l la cuptor, la foc moderat, 50 de minute.

Serveşte cu zahăr pudră şi un strop de ciocolistă topită.

 

Strudel cu cireşe

Strudel_cu_cirese

Pofta buna!

 

 

 

 

Strudel cu ciocolata

Strudel cu ciocolata din: faina, ulei, zahar, sare, portocale, ciocolata, amidon, frisca, nuci, gem. Ingrediente: 500 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 115 g zahăr 2 linguri unt topit 100 g coajă de portocale confiată 1/2 linguriţă sare 100 g ciocolată 2 linguri amidon 400 ml frişca lichidă 50 g pudră de migdale […]

Strudel cu branza si nuci

Strudel cu branza si nuci din: faina, branza de vaci, stafide, nuca, zahar, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină un ou 2-3 linguri apă un praf sare Pentru umplutură: 550 g brânză de vaci 100 g stafide 50 g nucă mărunţită un ou 150 a zahăr pudră coaja rasă a unei lămâi un pliculeţ […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun strudelul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.