Strudel cu ciuperci de toamnă
PrinteazaStrudel cu ciuperci de toamnă din: ciuperci, esalote, unt, ceapa verde, faina, ulei, apa si unt.
umplutura:
- 500 g ciuperci de toamna
- 2 esalote
- 3 linguri unt
- 1 legatura ceapa verde tocata
aluat:
- 100 g faina
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa calduta
- 2 linguri de unt topit
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în unt. Se adaugă ciupercile, se înăbuşă până se reduce tot lichidul. Se condimentează cu ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper. Se lasă să se răcească.
Făina se cerne pe o planşetă, la mijloc se pune uleiul şi sarea; se amestecă adăugând treptat apa şi se frământă. Se lasă să stea o oră, învelit în folie.
Pe un şervet presărat cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul, se pune deasupra umplutura de ciuperci şi se rulează cu ajutorul şervetului.
Ştrudelul se aşază pe o tavă unsă, se unge cu unt topit, se dă la cup¬tor şi se coace la 220 °C cca 35 min. Se scoate si se taie felii.
Strudel cu ciuperci de toamnă
Pofta buna!
Foarte bun strudelul cu ciuperci