Strudel cozonac
PrinteazaStrudel cozonac
- 400 g faina
- 1 galbenus
- 1 pachet unt
- 3-4 linguri smantana
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 30 g drojdie proaspata
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Faci o maia obisnuita, ca pentru orice cozonac, din: drojdie, zahar, putin lapte si faina. Pui intr-un vas mai adanc faina si incepi sa incorporezi ingredientele in urmatoarea ordine: maiaua, smantana frecata cu zahar vanilat, ou si untul netopit.
Framanti aluatul foarte bine, care va semana cu o coca frageda. Il imparti in 3 bucati si intinzi 3 foi, pe care pui umplutura dorita (nuca, mac, ciocolata etc.).
Le rulezi si le lasi la crescut exact ca pe cozonac. Le ungi cu ou si le coci in tavite de chec sau de cozonac, la foc potrivit, pana ce devin aurii.
Pofta buna!