Strudel cu branza si nuci
PrinteazaStrudel cu branza si nuci din: faina, branza de vaci, stafide, nuca, zahar, stafide.
Pentru aluat:
- 100 g făină
- un ou
- 2-3 linguri apă
- un praf sare
Pentru umplutură:
- 550 g brânză de vaci
- 100 g stafide
- 50 g nucă mărunţită
- un ou
- 150 a zahăr pudră
- coaja rasă a unei lămâi
- un pliculeţ zahăr vanilat
Pentru servit:
- zahăr pudră
- stafide
- nuci
Mod de preparare:
Stafidele se pun la înmuiat în apă caldă şi, între timp, se face aluatul, pentru care făina se amestecă cu sarea. Se bate oul cu apa şi se toarnă peste făină. Se amestecă şi apoi se frământă pe masa presărată cu un pic de făină.
Se adună aluatul într-o bilă şi se lasă 30 de minute sub un lighean spălat cu apă caldă.
Se scurg stafidele de apă şi apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se aşază umplutura, lăsând o margine de jur-îrnprejur şi apoi se rulează. Se aşază ruloul în tava de copt unsă cu un pic de unt şi se coace 30 de minute.
Se serveşte pudrat cu zahăr şi presărat cu stafide şi nuci.
Pofta buna!