Strudel cu crema de branza
PrinteazaStrudel cu crema de branza din: faina, oua, ulei, sare, lapte batut, branza dulce, galbenusuri, zahar vanilat, unt, ulei si zahar pudra.
- 500 g faina
- 2 oua
- 1 lingura de ulei
- sare
- lapte batut
pentru umplutura:
- 300 g branza dulce
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- circa 20 2 unt (1 lingurita)
- ulei
- zahar pudra pentru servire
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele necesare pentru aluat, frămânţi bine şi întinzi cu sucitorul o foaie cu grosimea de circa 3-4 mm. Amesteci bine ingredientele pentru umplutură, până când obţii o pastă cre- moasă, apoi iei cu o lingură din compoziţie şi formezi grămăjoare pe jumătatea păturii de aluat.
Acoperi cu cealaltă jumătate şi tai cu tăietorul de colţunaşi, în bucăţi puţin mai mari decât o jumătate de palmă. Prăjeşti bucăţile de ştrudel în ulei fierbinte şi le serveşti calde, presărate cu zahăr pudră, eventual cu zahăr vanilat.
Strudel cu crema de branza
Pofta buna!